Vejledning til online-deltagere

Vejledning for online-deltagere


Hvis du har spørgsmål til onlineundervisningen kan du benytte dig af dette tilbud om gratis vejledning hos Viky (underviser på onlineforløbene):

Alle, som er tilmeldt et onlineforløb på Tumleakademiet, har mulighed for ved behov at få 10 minutters gratis vejledning hos Viky (indehaver af Tumleakademiet og Børnenørden). Hvis du har mulighed for at komme til klinikken i Odense, er du velkommen her, alternativt har du mulighed for at booke en tid online.

Du kan booke tid via dette link: https://xn--brnenrden-l8ae.dk/bookning-af-screening

Husk at skrive i kommentarfeltet, hvis du ønsker online vejledning, du vil herefter modtage en mail med link til sessionen.

Tilbuddet dækker, at Viky bruger 10 minutter på at se dit barn og snakke med dig i forhold til spørgsmål til online-undervisningen eller udfordringer med specifikke motoriske milepæle. Har I mulighed for at komme til vejledning i klinikken, kan Viky også mærke dit barn hurtigt igennem og screene for evt. spændinger i forhold til specifikke udfordringer (der behandles dermed ikke).

Alt efter hvad der er relevant, giver Viky gode råd og/eller øvelser, I kan arbejde videre med hjemme, og hun kan vejlede i forhold til en evt. anbefaling af kropsbehandling.

Hvis hun anbefaler et forløb, er du naturligvis ikke forpligtet til at vælge Viky som behandler/vejleder.

Med 10 minutter til rådighed i dette tilbud er det ikke muligt at lade komplekse udfordringer i relation til amning, søvn eller (muligt) stramt tungebånd indgå som en del af tilbuddet om gratis vejledning/screening. Har du brug for hjælp inden for disse områder, er du meget velkommen til at booke en regulær konsultation hos Viky her: https://børnenørden.dk/contact 

Tilbuddet om gratis vejledning kan benyttes, hvis du eksempelvis har spørgsmål til onlineundervisningen, hvis den motoriske udvikling driller på trods af de øvelser, I allerede laver ud fra onlineundervisningen, eller hvis du oplever usikkerhed i forhold til, om der er spændinger i dit barns krop. OBS på, at Viky kun kan screene for spændinger, hvis du og dit barn kan møde fysisk op i Børnenørdens klinik i Odense SØ.

Det er væsentligt med én eller flere specifikke indikationer for at kunne fokusere vejledningen/screeningen. Det kan i første omgang blot være konkrete spørgsmål til onlineundervisningen. Men det kan også være følgende:

Konkret i forhold til motorik:
Screeningen kan bruges til at få tjekket motorik i forhold til en eller flere specifikke indikationer.
Det kunne f.eks. være:

 • Barnet er væsentligt forsinket i en eller flere konkrete milepæle (f.eks. ligge på maven og løfte hovedet, trille fra ryg til mave, krybe fremad, komme op i kravlestilling, kravle, sætte sig op, rejse sig til stående, gå selvstændigt)
 • Barnet bliver ked af det, når det ligger på maven
 • Barnet kryber asymmetrisk
 • Barnet "tarzan-kravler"
 • Barnet hopper afsted på numsen og kryber/kravler ikke


Konkret i forhold til spændinger - OBS på, at Viky kun kan screene for spændinger, hvis du og dit barn kan møde fysisk op i Børnenørdens klinik i Odense SØ:
Screeningen kan bruges til at få tjekket for spændinger i barnets krop i forhold til en eller flere specifikke indikationer. Det kunne f.eks. være:

 • Barnet bliver ked af det, når det  ligger på maven
 • Barnet vil kun kigge til den ene side (i rygleje, i maveleje eller helt generelt)
 • Barnet vælter/triller om på ryggen, hver gang det lægges på maven
 • Barnet har c-form til en af siderne
 • Barnet laver ofte flitsbue bagover - f.eks. i forbindelse med amning
 • Barnet laver kliklyde/mister vakuum/er uroligt, når det ammer
  • Bemærk, at screeningen i dette tilfælde kun kan omfatte et kort kig i barnets mund samt tjek for spændinger, som påvirker sutte/synkefunktion og området omkring. Har du behov for, at Viky observerer en amning og hjælper med teknik og lign., bedes du booke en reel ammevejledning. Her tjekkes barnets mundmotorik samtidig grundigt igennem også
 • Barnet kan kun løfte sit hoved, når det trilles/triller til den ene side, men kan ikke til den anden side
 • Barnet kryber asymmetrisk
 • Barnet har kunnet pivotere den ene vej i flere uger nu, men kan stadig ikke pivotere til den anden side
 • Barnet har kunnet trille fra ryg til mave den ene vej i flere uger nu, men kan stadig ikke trille til den anden side, uden hjælp


Ønsker du at booke en tid til grundigt tjek, behandling og/eller vejledning hos Viky, kan du gøre det her:
https://børnenørden.dk/contact 

Viky er blandt andet kraniosakralterapeut, sansemotorisk vejleder, ammevejleder, søvnvejleder, børnesundhedsvejleder og har også uddannelse i at kunne tjekke for stramt tungebånd, læbebånd og generel mundmotorik.

Læs Vikys fulde CV her: Om | Børnenørden (xn--brnenrden-l8ae.dk)